Mac Uyumlu Yazılımlar | Tasarım Araçları Ve Kaynaklar | Win 10 key, Windows 11 fiyat, Office 365 PintiPin
Anasayfa / Blog / Mac Uyumlu Yazılımlar | Tasarım Araçları Ve Kaynaklar

Mac Uyumlu Yazılımlar | Tasarım Araçları Ve Kaynaklar

Okuma süresi Okuma süresi : 6

Windows işletim sistemli cihazlar yerine Mac kullanmaya başladıysanız mac uyumlu yazılımlar üzerine araştırma yapmanız gerekir. Özellikle tasarım ile uğraşmayı istiyorsanız Mac için hazırlanmış olan tasarım araçları ve kaynaklar ile çalışabilirsiniz.

Mac işletim sistemine uygun olarak hazırlanan yazılımlar ve tasarım araçları şunlardır;

  • AutoCAD
  • SketchUP
  • Fusion 360
  • AutoCAD LT
  • LibreCAD
  • Maya
  • FreeCAD
  • Adobe Creative Cloud
  • CorelCAD
  • 123D Design
  • Pixelmator

Bu yazılımları abonelik ücretlerini ödeyerek satın alabilir veya deneme sürümlerini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu yazılımlara internet üzerinden araştırma yaparak ücretsiz şekilde de kullanma imkanı bulabilirsiniz.

AutoCAD Yazılımı

Tasarım yapacak kişilerin Mac cihazlarda kullanması için geliştirilen yazılımların başında AutoCAD gelir. Milyonlarca kullanıcısı bulunan bu yazılım sayesinde 3B modelleme, çizim yapma, çizimleri paylaşma, akıllı boyutlandırma ve nesne sayımı gibi işlemler yapılır. Ayrıca program kullanılarak 3D ve 2D tasarımların yapılması mümkündür. Tasarım aracı olarak AutoCAD tercih eden kişilerin yazılımı kendilerine uygun şekilde özelleştirerek kullanmaları da mümkündür.

AutoCAD yazılımı deneme sürümü olarak kullanılmaya başlanabilir. Deneme sürümünün bitmesiyle birlikte yazılımın kullanılabilmesi için satın alınması gerekir. Yazılımın geliştiricisinin ismi ise AutoDesk’tir.

SketchUP Yazılımı

Mac uyumlu olarak hazırlanan tasarım araçları arasında SketchUP yazılımı bulunur. İlk olarak 2001 yılında kullanılmaya başlayan bu yazılım 2006 yılı itibariyle Google ismi altında piyasada yer alır. Bu yazılımın en önemli özelliği ücretsiz edinilebilmesidir.

SketchUP yazılımı inşaat, mimari ve dekorasyon üzerinde yapılacak 3D modelleme çalışmaları için kullanılabilecek bir yazılımdır. Basit yapısı sayesinde tasarıma yeni başlayacak kişiler için de kullanışlıdır. Ayrıca bu yazılımla hazırlanan tasarımların dışa aktarılması mümkün olur. Bunu sağlayan ise Google Earth’tır. Ayrıca bu yazılımın Türkçe dil seçeneğinin olması kullanımda avantaj sağlar.

Fusion 360 Yazılımı

Mac işletim sistemi bulunan cihazlarda kullanılabilecek tasarım araçlarından biri de Fusion 360 yazılımıdır. Autodesk imzasını taşıyan bu yazılım sayesinde ürün tasarımı yapılabilir. Ürün tasarımının yapılabilmesi içinse bulut teknolojisi kullanılır. Böylelikle 3B tasarım, CAD tasarım ve üretim gerçekleştirilir.

Fusion 360 yazılımı 3 aylık veya 1 yıllık abonelikler sayesinde istenilen sürece kullanılabilen yazılımdır. Ayrıca deneme sürümü edinilerek de kullanılması mümkün olur. Orijinal dili İngilizce olan yazılımın Türkçe dil seçeneği de vardır.

AutoCAD LT Yazılımı

Autodesk imzası taşıyan Mac uyumlu yazılımların arasında AutoCAD LT yazılımını görmek mümkündür. Bu yazılımı en çok düşük maliyetli tasarım yapmayı isteyen kişiler tercih eder.

AutoCAD LT yazılımının sayesinde basit çizimler, kolay taslaklar ve basit nesneler hazırlanır. Ayrıca yapılan çizimlerin karşılaştırılması sağlanır. 2B tasarım yapılması için geliştirilen bu yazılımın deneme sürümünün kullanılması mümkündür. Bu yazılımı tercih eden kişiler ise mühendisler, mimarlar ve tasarımcılardır.

LibreCAD Yazılımı

Tasarım araçları arasında LibreCAD yazılımının yeri büyüktür. 2011 yılında LibreCAD ekibi tarafından piyasaya sürülen bu yazılım bilgisayar destekli tasarımların hazırlanmasını sağlar.

LibreCAD yazılımını kullanan kişiler 2D tasarım, teknik çizim, modelleme ve çizimlerde rötuş işlemlerini yapabilirler. Yapılan çizimlerde ortaya çıkan hataların hızlı şekilde çözülmesine imkan tanıyan yazılım ücretsiz şekilde kullanılabilir. Böylelikle öğrencilerden profesyonellere kadar tasarım üzerinde ilerlemek isteyen insanlar tarafından kullanılır.

Maya Yazılımı

Mac bilgisayarlar için hazırlanan tasarım araçlarından birisi Maya yazılımıdır. Maya yazılımı ilk olarak Alias şirketi tarafından hazırlanmıştır ancak 2006 yılı itibariyle Autodesk bünyesinde yer alır.

Maya yazılımı kullanılarak simülasyon, 3B animasyon, grafik tasarım, oyun üretimi ve aydınlatma çalışmaları yapılabilir. Özellikle televizyon ve film dünyasında yaygın şekilde kullanılan bir yazılımdır. Bu yazılım sayesinde fantastik animasyonların ortaya çıkışı mümkün olmuştur.

FreeCAD Yazılımı

Mac ve Macbook için kullanılabilecek yazılımlar içinde FreeCAD yazılımı görülür. Tasarım aracı olarak da anılan bu yazılım sayesinde mühendislik sektöründe ihtiyaç duyulan tasarımların yapılması mümkündür. Ayrıca robot simülasyonu, mekanizma, cnc işleme ve 3d modelleme işlemleri yapılır.

FreeCAD yazılımını kullanan kişilerin sıfırdan tasarım yapmaları mümkündür. Üstelik bu yazılımı ücretsiz şekilde edinerek istedikleri sürece kullanmaları mümkün olur.

Adobe Creative Cloud Yazılımı

Mac uyumlu yazılımlardan birisini Adobe Creative Cloud yazılımı oluşturur. Bu yazılım diğerlerinden farklı olarak paket yazılım halindedir. Bu yazılımı edinen kişilerin photoshop, indesign, acrobat, illustrator ve after effects programlarını edinmesi mümkün olur. Bu programların kullanılmasıyla ise Mac bilgisayarlarda fotoğraf düzenleme, animasyon oluşturma, efekt hazırlama ve model oluşturma işlemleri kolaylıkla yapılır.

Adobe Creative Cloud yazılımının Adobe üzerinden satın alınması ve kullanılması gerekir. İngilizce dilinde olan yazılımın farklı dil seçenekleri de vardır.

CorelCAD Yazılımı

Corel firması tarafından geliştirilen CorelCAD Mac cihazlarda tasarım yapmak için kullanılabilecek bir yazılımdır. Bu yazılımla kişilerin çok yönlü tasarım yapması mümkün olur. Ancak lisans ücretinin yüksek olması tasarımcıların bu yazılıma uzak olmasına neden olabilir.

CorelCAD kullanılarak 2B-2D, 3B-3D tasarımları, model çizimleri, grafik oluşturma ve kaydetme işlemleri yapılabilir. Bu programın en önemli özelliği ise hazırlanan tasarımların farklı dosya uzantıları ile kaydedilebilmesini sağlamasıdır. Ayrıca dışa aktarma işlemleri için bulut teknolojisinin kullanması diğer programlara oranla tercih edilmesini kolaylaştırır durumdadır.

123D Design Yazılımı

Tasarım yazılımları arasında bulunan 123D Design Mac sistemi için uyumlu bir yazılımdır. Autodesk’in üretmiş olduğu bu yazılımın kullanılması için ücret ödenmesine ve aboneliğe gerek yoktur. Grafik tasarım işlemleri için ideal olan yazılımın bilgisayarlara kuruluma da basittir. Böylelikle kurumlun ardından tasarım yapılmaya başlanabilir.

123D Design yazılımı online şekilde kullanılır. Online kullanımı sayesinde 3D tasarımları yapılıp zaman kaybetmeden dışa aktarımı gerçekleşir. Ayrıca hazırlanan yazılımların farklı dosya uzantıları ile kaydedilmesi mümkün olur. En yaygın kullanılan uzantı ise STL uzantısıdır.

Pixelmator Yazılımı

Mac uyumlu yazılımların sonuncusunu Pixelmator isimli yazılım oluşturur. Pixelmator profesyonel resim düzenlemeleri ve tasarımları yapmaya yarar. Bu yazılımın hem Mac hem de IOS üzerinde kullanılması mümkündür.

Pixelmator yazılımı kullanılarak fotoların düzenlenmesi sağlanır. Fotoların kalitesini bozan nesneler ve poz hataları ortadan kaldırılır. Böylelikle ortaya etkileyici fotoğrafların çıkmasını sağlar. Özelikle hobi için fotoğraf tasarımları yapan kişiler için ideal bir uygulamadır.