Microsoft 365 İle Office 2021 Arasındaki Fark Nedir? | Win 10 key, Windows 11 fiyat, Office 365 PintiPin
Anasayfa / Blog / Microsoft 365 İle Office 2021 Arasındaki Fark Nedir?

Microsoft 365 İle Office 2021 Arasındaki Fark Nedir?

Okuma süresi Okuma süresi : 6

En basit haliyle microsoft 365 ile office 2021 arasındaki fark abonelik ve satın alma planına dayalı temin etme biçimidir. Bilgisayarların hayatımıza girdiği andan itibaren office programları büyük önem arz eder.

İnternet çağının başlamasından bile önce office programlarıyla birçok iş yapılmaya başlanmıştı. En popüler ve en kullanışlı office programları üreticisi Microsoft ile bu durum daha da yaygınlaştı.

Şu an herhangi bir ofiste office programlarının olmaması söz konusu değildir. Aynı zamanda kişisel kullanımlar için satın alınan bilgisayarların hemen hemen hepsinde de office programları zamanı gelince kullanılmayı bekliyor.

Office Programları Nedir?

Office programları, gerek işletmeniz/firmanız için gerek ev veya okul kullanımı için olsun en çok ihtiyacınız olan gereksinimleri karşılar. Bunlar; kelime tabanlı metin yazma programı Word, çizelge ve tablo oluşturma programı Excel, sunum hazırlama programı PowerPoint, iletişim tabanlı program Outlook gibi araçlar olarak karşımıza çıkar.

Hem kolay kullanımı hem de ihtiyaç halinin daha yoğun olması sebebiyle bu araçlar arasında en çok kullanılan Word olur. Ofis ve firmalar için ise sunum hazırlama ve tablo hazırlama ihtiyaçlarından dolayı PowerPoint ve Excel de oldukça sık kullanılır.

Office Programları Ne İşe Yarar?

Office programları dijital ortamda planlamalarınızı, iş ya da eğitim akışınızı, notlarınızı, sanatsal üretimlerinizi, iletişimlerinizi organize etmenizi ve desteklemenizi sağlayan araçlardır.

Faydalı oldukları konuları;

  • Firma için verim ve üretkenlik sağlamak,
  • Dünya genelinde standartlaşma ve uyum sağlamak,
  • Profesyonel görünüm sağlamak,
  • Veri analizi edebilme yeteneği ve sağlıklı rapor oluşturmak,
  • Bulut tabanlı entegrasyon ile kolay erişilebilirlik ve gelişim sağlamak,
  • Öğrenci olarak öğrencilerin eğitim dünyasını düzenlemek, disipline etmek olarak sıralayabiliriz.

Bu nedenle office programları bir bilgisayar kullanıcısı için olmazsa olmaz araçlardan biridir.

Office 2021 Nedir?

Office 2021, Microsoft tarafından piyasa sürülen office programlarının içinde en popüler olan ve en son sürümü olan office programıdır. Office 2021, tek seferlik bir ödeme karşılığında satın alınıp kullanılabilir.

Office 2021, metin oluşturma için Word, tablo ve çizelge oluşturma için Excel, sunum hazırlama için PowerPoint, iletişim için Outlook ve bunların yanı sıra Access, Publisher, OneNote gibi temel ofis araçlarıyla donatılmış bir programlar bütünüdür.

Özellikle Microsoft 365 piyasaya sürülmeden önce birçok kişi tarafından tercih edilen programdır. Alternatif olarak Microsoft 365 çıkmış olsa da hâlâ birçok ev veya iş yerinde kullanılmaya devam eder.

Yükleme yapıldıktan sonra satın alırken sahip olunan orijinal lisansının girilmesiyle tüm özelliklerden yararlanma durumu aktifleşir. Sağlıklı bir office araçları kullanımı için orijinal lisansa sahip olmak gerekir. Son yıllarda ise Microsoft 365'in abonelik tabanlı ve bulut depolama sistemli olması sebebiyle Office 2021'e ciddi alternatif oluştuğunu söyleyebiliriz.

Microsoft 365 Nedir?

Microsoft 365, tüm office programlarını bünyesinde barındıran Office 2021'den farklı olarak abonelik tabanlı satın alma yöntemi bulunan office araçları programıdır. Kullanıcılar, tercihine göre Office 2021 tek seferlik satın alımı yapabilir ya da Microsoft 365 abonelik satın alımıyla düzenli ödeme sistemine dahil olabilir.

Buradaki en önemli nokta, Microsoft 365 abonelik tabanlı satın alma işleminiz, her yeni güncellemeye de sahip olduğunuz anlamına gelir. Çünkü bilgisayara bir yükleme yapmanıza gerek olmadan tüm kullanıcılara sağlanan ağ üzerinde program Microsoft tarafından güncellenir.

Microsoft 365 İle Office 2021 Arasındaki Farklar Nelerdir?

Microsoft 365 ile Office 2021 iki office programı olarak aynı araçları bünyesinde barındırsalar da birkaç temel noktada farklılık gösterirler.

Bunlar;

  • Microsoft 365 abonelik tabanlı bir programdır. Abonelik satın alımı yapmanız ile birlikte aylık ya da yıllık olarak düzenli ödeme yapmanız gerekir. Office 2021 ise tek seferlik ödeme ile sahip olacağınız orijinal lisansla süresiz şekilde sizin olur.
  • Microsoft 365 bulut depolama sistemine sahip bir programdır. Office 2021'de ise ürettiğiniz dosyaları kendi bilgisayar hafızanızda depolamanız ya da sanal diskiniz varsa oraya kendiniz yüklemeniz gerekir.
  • Microsoft 365'e her yerden ve farklı cihazlardan erişim sağlayabilirsiniz. Böylece belgelerinizi görebilir, kaldığınız yerden çalışmaya devam edebilirsiniz. Office 2021 için ise yalnızca kendi bilgisayarınızdan ya da oluşturduğunuz dosyaları paylaştığınız kişilerin bilgisayarından görebilirsiniz. Otomatik olarak dosyalarınız üzerinde yaptığınız güncellemeler paylaştığınız kişiler ile eşleşmez.

Microsoft 365 ile Office 2021 arasındaki temel farklar bu şekilde karşımıza çıkar. Microsoft 365 daha yeni nesil bir işleyişe sahipken, Office 2021 daha geleneksel ve küçük ölçekli firma ya da kişilerin ilgisini çekebilir.

Sizin İçin Uygun Olan Microsoft 365 mi Office 2021 mi?

Daha yeni nesil bir işleyişe sahip olan Microsoft 365'in Office 2021'e göre avantajları kullanıcının beklentilerine göre değişiklik gösterebilir. Eğer bireysel bir kullanıcı iseniz ve çok sık ofis programı kullanmıyorsanız tek seferlik ödemeyle Office 2021'in sizin için ihtiyacınızı karşılayacak olduğunu söyleyebiliriz. Fakat büyük ölçekli ya da çok sık ofis programı kullanan kişi ya da kurumsanız o halde Microsoft 365'in size daha faydalı olacağını söyleyebiliriz.

Microsoft 365'in Office 2021'e Göre Avantajları Nelerdir?

Öncelikle Microsoft 365 bulut depolama sistemine sahip olduğu için her yerden güncel bir şekilde dosyalarınızı güncelleyebilirsiniz. Bu özellik ekip çalışması veya biriyle yapacağınız iş birliği açısından son derece önemli.

Ayrıca, Dünya'nın diğer ucundaki kişi ya da kurum siz istediğiniz takdirde tüm çalışmalarınızı görebilir ve müdahil olabilir. Kısacası firmalar için Microsoft 365'in daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Office 2021'in Microsoft 365'e Göre Avantajları Nelerdir?

Office 2021'in Microsoft 365'e göre en temel avantajı tek seferlik ödeme ile sınırsız süreyle lisans sahibi olmanızdır. Dolayısıyla tek seferlik bir ödeme ile süresiz şekilde kullanım hakkına sahip olursunuz.

Ayrıca programı paylaşmak istediğiniz kişilerle lisans paylaşımı yaparak ortak kullanım elde edebilirsiniz. Fakat büyük ölçekli bir firma iseniz ve geliştirici firmanın son teknoloji yazılım ürünlerine sahip olmak istiyorsanız Microsoft 365'e abone olmanız sizin için daha iyi olur. Böylece tüm çalışanlarınızın iş birliği halinde dosyalara erişmesini de sağlayabilirsiniz.

Microsoft 365 Nereden Satın Alınır?

Microsoft 365 Microsoft'un kendi web sitesinden abonelik paketleri incelenerek satın alınabilir. Aylık ya da yıllık abonelik ücretleri içerisinde sizin ihtiyacınıza en uygun paketi belirleyip satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca güvenilir olduğundan emin olduğunuz bazı aracı firmaların internet sitelerinden de Microsoft 365 abonelik satın alımı yapabilirsiniz.

Aracı firmaların çeşitli promosyon ve avantajları olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Fakat abonelik paketi satın almadan önce aracı firmanın güvenilir olduğundan mutlaka emin olunuz. Eğer satın alımı yapmış gerçek kullanıcı yorumları varsa yorumları incelemeyi de unutmayın.