Microsoft Office 365 Ürün Anahtarı Etkinleştirme Nasıl Yapılır? | Win 10 key, Windows 11 fiyat, Office 365 PintiPin
Anasayfa / Blog / Microsoft Office 365 Ürün Anahtarı Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Microsoft Office 365 Ürün Anahtarı Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Okuma süresi Okuma süresi : 6

Microsoft Office 365 ürün anahtarı etkinleştirme işlemlerini yapan kullanıcılar, Office programlarını kurabilecek ve kullanmaya başlayabilecektir. Microsoft, Office 365 ile birçok klasik uygulamaya yenilik getirmiştir.

Bütünleşik bir yapıya sahip olduğu için 365 adı verilmiştir. Başka uygulamalarla etkileşim kurulmasını sağlayan program, küçük ya da büyük işletmeler tarafından daha çok tercih edilen programdır. Lisans anahtarı satın alma işleminden sonra gösterilen işlem adımları takip edilerek Office 365 etkinleştirme işlemleri kolaylıkla yapılabilecektir.

Microsoft Office 365 Programı

Office 365 programı, Microsoft tarafından geliştirilmiş ve ofis uygulamalarının tümünü içeren yazılımdır. Şirketler, ihtiyaç duydukları tüm ofis programlarını bir arada yükleyebiliyor ve kullanabiliyor. Lisans anahtarını satın alanlar, güncelleme işlemlerini yaparak, Office 365 programlarının tümünü güncel özellikleri ile kullanmaya başlıyor.

Lisans etkinleştirme işlemi ile kullanılmaya başlayan Office 365 programı, 28 Haziran 2011 yılında piyasaya çıkartılmış ve kullanılmaya başlanmıştır. 21 Nisan 2020 tarihinde ise programın adı Microsoft 365 olarak değiştirilmiştir. Bir üst sürüm olarak yayınlanıyor ve etkinleştirme işlemi devam ettiği sürece tüm güncellemeler alınabiliyor.

Microsoft Office 365 Lisansı Satın Al

Kişisel ya da iş bilgisayarında ofis programlarının etkin kullanılabilmesi için lisans anahtarı ile etkinleştirme işlemlerinin yapılması gerekiyor. Office 365 lisans anahtarını satın alma işlemleri, online olarak yapılabiliyor.

Online sitede sunulan program lisans anahtarı paketini seçebiliyor ve önerilen adımları takip ederek satın alma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Lisans anahtarı 1 yıllıktır ve ödeme yapıldığı ve teslimat gerçekleştirildiği andan itibaren Microsoft Office 365 programı kurulu bulunduğu cihazda etkinleştirilebiliyor ve kullanılmaya başlanıyor.

Microsoft Office 365 Hangi Cihazlara Yüklenir?

Microsoft tarafından bütünleşik özelliği ile geliştirilen Office 365 programı, proje ve yapılacak tüm çalışmaların etkin özelliklerle yapılmasını sağlıyor. Microsoft Office 365 lisans anahtarını satın aldıktan sonra yüklü olduğu cihazlarda etkinleştirme işlemleri yapılabiliyor.

  • Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar,
  • Tabletler,
  • Akıllı cep telefonları,

Bu cihazlara yüklenebilen Microsoft Office 365 programı için her kullanıcının lisans anahtarını satın alması gerekiyor. Mac işletim sistemine uyumlu olduğu için mac bilgisayarlara, ios ve android işletim sistemini kullanan mobil cihazlarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Microsoft Office 365 Özellikleri

Bilgisayara işletimi sistemini yeni yükleyenler, Microsoft Office kullanıcı hesabını açtığında, Office programları için Office 365 programını otomatik kurmaya başlayacaktır. Kurulan programın etkinleştirilmesi için lisans anahtarına ihtiyaç vardır ve lisans anahtarı online siteden güvenli adımlarla satın alınır.

Microsoft Office 365 programının özellikleri şunlardır:

  • Word,
  • Excel,
  • OneDrive,
  • Outlook,
  • Powerpoint,
  • OneNote,
  • Office 365 mail,

Office paketi içerisinde tüm uygulamalar yer alır. Lisans anahtarı ile etkinleştirme yapıldığında, tüm uygulamalar için 1 yıl boyunca Microsoft güncellemeleri alır.

Microsoft Office 365 Etkinleştirme Adımları

Bilgisayar ya da mobil cihazlara Microsoft Office 365 kurulumu gerçekleştirildikten sonra satın alınan lisans anahtarı ile etkinleştirme işlemleri yapılır. Ürün etkinleştirme işlemleri için farklı adımlar kullanılabiliyor.

Office ürününü indirmek için giriş yapılan internet sitesinde yapılan yönlendirmelerle gösterilen alana satın alınan lisans anahtarı yazılır. Bu işlemler, Microsoft Office 365 aboneliğinin oluşmasını sağlar ve Office uygulaması istenen cihaza yüklenir ve lisanslı olarak kullanılmaya başlanır.

Bilgisayara yüklü olan Office 365 programını etkinleştirmek için Microsoft hesabı ile oturum açılır ve hesaba giriş yapıldığında lisans anahtarı istenir. Lisans anahtarı girilir ve kaydedilerek hesabın etkinleştirilmesi sağlanır. Diğer bir yöntem ise Office programlarından Word ya da excell birisi açılır. Etkinleştirme bölümü açılır ve kutuya lisans anahtarı yazılır ve kaydedilir.

Office 365 İle Microsoft 365 Arasındaki Fark

Microsoft firması, Office uygulama seçeneklerini farklı sürümler olarak piyasaya sürüyor. Office 365 2011 yılında piyasaya çıkmıştır. Yapılan güncellemelerle 2020 yılında Office programının adını Microsoft 365 olarak değiştirmiştir. Microsoft 365 bir üst sürüm olarak yayınlanıyor ve Office 365 programına göre yönetim ve ek güvenlik özelliklerini sunuyor.

Office 365 Çevrimdışı Kullanma

Güvenli işlem adımları ile Microsoft Office 365 lisans anahtarını satın alabiliyorsunuz. Satın alma işleminde sunulan paket 1 yıllıktır ve süre dolduğunda lisans yenileme işlemi yapılır. Etkinleştirme işlemi yapıldıktan sonra Office 365 programları çevrimdışı olarak kullanılabiliyor.

Çevrimdışı kullanım ile Word, excell, onetonte, powerpoint gibi uygulamalarla çalışmalar yapabilirsiniz. Veri paylaşımı ya da farklı uygulamalarla etkileşim gibi işlemler için çevrimiçi işlem yapmak gerekiyor.

Office 365 Yönetimi

Microsoft Office 365 programları, kurulum ve etkinleştirme işlemleri sonrasında, tüm kullanıcılar tarafından kolay yönetilebiliyor. Şirketlerde, sistem yöneticileri, kullanıcı yetkilendirmesini yaptıktan sonra yetkilendirme yapılan kullanıcılar, ofis programlarını lisans etkinlik süresi boyunca güncel olarak kullanabilecektir. Sistem yönetimi kolay olduğu için lisans anahtarı satın alanlar, kendi başlarına kurulum ve etkinleştirme işlemlerini yapabilecektir.

Office 365 Güvenilirliği

Office 365 lisansına sahip olanlar, abonelik hesapları üzerinden tüm güncellemeleri almaya başlayacaktır. Microsoft tarafından yapılan güncellemelerle tüm uygulamaların güvenirliği artırılıyor ve kullanıcıların sorunsuz işlemler yapması sağlanıyor. Lisans süresi bittiğinde, güncellemelerde kesiliyor ve kullanıcı kısıtlı seçeneklerle işlem yapmak zorunda kalabiliyor.

Microsoft Office 365 Lisans Etkinleştirme Sorunları

Microsoft Office 365 lisans anahtarını satın aldıktan sonra etkinleştirme sorunları ile karşılaşanlar, online site üzerinden teknik destek talep edebiliyor. Sunulan teknik destek ile etkinleştirme işlemleri yapılıyor ve lisans paketi özelliklerine göre kullanılmaya başlanıyor.

Etkinleştirme işlemi olmadığında, girilen lisans bilgileri kaldırılır ve kullanıcının önerilen adımlara göre işlemlerini yeniden yapması istenir. Microsoft Office 365 lisans süresi dolduğunda, lisans otomatik olarak kaldırılır ve kullanıcının yeni lisans anahtarı alması gerekir. Online işlem adımları ile her zaman uygun fiyatlarla ve güvenli işlem adımları ile satın alabilirsiniz.