Office 2021 Veya Microsoft 365 Arasında Nasıl Seçim Yapılır? | Win 10 key, Windows 11 fiyat, Office 365 PintiPin
Anasayfa / Blog / Office 2021 Veya Microsoft 365 Arasında Nasıl Seçim Yapılır?

Office 2021 Veya Microsoft 365 Arasında Nasıl Seçim Yapılır?

Okuma süresi Okuma süresi : 6

Söz konusu günümüzde office 2021 veya microsoft 365 arasında nasıl seçim yapılır? Sorusu olduğunda birçok unsura bağlı olarak ikisi arasında seçim yapılmaktadır. Bu durum tamamıyla aslında kullanım durumuna bağlı olarak değişen bir faktör olarak öne çıkmaktadır.

Abonelik fiyatları başta olmak üzere tek sefer üzerinden satın alma maliyetleri gibi konular değerlendirilerek seçim yapılır. Yine bu süreçte aynı zamanda fonksiyonellik ve özellikler de göz önünde bulundurulması gereken faktörler arasında bulunuyor.

Microsoft 365 günümüzde abonelik merkezli bir hizmet olarak öne çıkar. Dolayısıyla sürekli olarak güncellenmektedir. Office 2021 ise söz konusu olduğunda tek bir tane lisans alırsınız. Sürümde bulunan özelliklerle sınırlı kalırsınız.

Office 2021 Veya Microsoft 365 Arasında Seçim Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

İki hizmet arasında seçim yapacaksanız ve kararsız kaldıysanız bu süreçte kapsamlı bir araştırma yapmanız çok önemlidir. Yapacağınız kapsamlı araştırma sonucunda değerlendirme aşamasında aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak seçim aşamasını gerçekleştirebilirsiniz.

Bu faktörler;

  • Fonksiyonlar,
  • Özellikler
  • Abonelik fiyatları,
  • Bir seferlik satın alma fiyatları,
  • Güncelleme,
  • Kullanımı durumu,
  • İhtiyaçlar,
  • Gizlilik,
  • Güvenlik,

Vb. faktörleri göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Özellikle güncelleme söz konusu olduğunda Microsoft 365 hizmet tabanı Office 2021 hizmet versiyonuna nazaran sürekli olarak güncelleme almaktadır. Sürekli güncelleme alması da yenilikçi bir hizmetten kullanıcıların faydalanmasında önemli rol oynayan faktörlerden biridir.

Office 2021 Veya Microsoft 365 Arasında Seçim Yapma

Seçim yapma sürecinde ihtiyaçlarınızı ve kullanım durumunuzu göz önünde bulundurmanız seçim sürecini kolaylaştıracak faktörlerden biridir. Dolayısıyla özellikle ofis uygulamalarını ne sıklıkla kullanacağınızı kendinize sormalısınız.

Bulut depolama, kaç cihazda kullanacağınız, ek depolama gibi faktörlere ihtiyacınızın olup olmadığınızı belirlemeniz gerekiyor. Sayılan bu faktörlere ihtiyacınız bulunuyorsa eğer tercihinizi bu süreçte Microsoft 365’ten yana kullanmak daha mantıklı olacaktır.

Çünkü sürekli olarak güncelleme almaktadır. Bu durumda bulut depolamadan ve ek özelliklerden daha iyi şekilde yararlanmanızı sağlar. Eğer ki ofis uygulamalarını ara sıra kullanacaksanız kısıtlı olarak kullanmayı amaçlıyorsanız tercihinizi Office 2021 sürümünden yana kullanmanız önerilir.

Office 2021 Veya Microsoft 365 Seçimi Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Hizmet tabanları arasında seçim yaparken seçim faktörünü etkileyen birçok faktör ön plana çıkmaktadır. Bu faktörlerin başında özellikle kullanım durumu ve ihtiyaç ön plana çıkıyor. Microsoft uygulamalarını sık sık kullanan bir kullanıcıysanız bu süreçte tercihinizi Microsoft 365 uygulamasından yana kullanabilirsiniz.

Bu sayede daha geniş hizmetlerden yararlanarak sorunsuz bir süreçten faydalanabileceksiniz. Kaliteyi ön planda tutan bir uygulama olması sebebiyle Microsoft 365 uygulaması pek çok açıdan avantajlar sunar. Bunun yanında güncelleme ve gizlilik faktörü de gene önemli faktörler arasındadır.

Microsoft 365 bulut tabanlı bir hizmet olduğu için verilerinizi bulut tabanda saklar. Bu durumda daha güvenlikli bir hizmetten yararlanmanızda önemli rol oynayacak faktörlerden biridir.

Office 2021 Veya Microsoft 365 Arasındaki Temel Farklar Nelerdir?

Temel farklar söz konusu olduğunda iki hizmet tabanını birbirinden ayıran birçok faktör bulunuyor. Bu faktörlerin başında özellikle gizlilik ve güvenlik en önemli farkların başında geliyor. Dolayısıyla gizlilik kapsamında özellikle Microsoft 365 bulut tabanlı bir destek sunar.

Bulut tabanlı bir destek sunduğu içinde verilerinizi daha güvenli bir ortamda saklamanızı sağlar. Güvenli bir ortamda verilerinizi saklamanın yanı sıra sorunsuz bir şekilde güncellemeler alması da gene en önemli farkların başında geliyor. Office 2021 tek bir lisans üzerinden işlem yapma olanağı sunar. Güncelleme almadığı için özellikler tamamen sınırlı olacaktır.

Office 2021 Veya Microsoft 365 Hangisini Seçmeliyim?

Hangi hizmet tabanını seçeceğiniz konusunda kararsız kaldıysanız bu süreçte özellikleri incelemeniz çok önemlidir. Özellikleri inceleyerek kendinize en uygun hizmet tabanını bulabilirsiniz. Hizmet tabanı kapsamında seçilecek uygulamanın özellikleri çok önemli bir süreci teşkil etmektedir.

Gizlilik ve güvenlik konusunda maksimum güvenliğe sahip bir hizmet tabanı arıyorsanız eğer tercihinizi bu süreçte Microsoft 365’ten yan kullanmanız önerilir. Microsoft 365 bulut depolama alanına sahip olmasıyla fark yaratır.

Güncelleme ve yeniliklerden faydalanmayı amaçlıyorsanız ise bu süreçte tercihiniz gene Microsoft 365’ten yana kullanmanı tercih edilmektedir. Bu sayede güncellemelerden ve yeniliklerden maksimum düzeyde yararlanabileceksiniz.

Office 2021 Veya Microsoft 365 Fiyatları Ne Kadar?

Fiyatlar söz konusu olduğunda Office 2021 tek bir lisans sürümü üzerinden satın alınmasıyla öne çıkar. Bir kez satın almanız özelliklerden sınırsız bir şekilde yararlanmanız da yeterli olacaktır. Microsoft 365 ise sürekli olarak güncelleme ve yenilikler alır. Dolayısıyla belirli bir kullanım limiti ve süresi bulunuyor. Her yıl yenileme yapmanız gerekir.

Bu durumda her yıl abonelik satın almanız gerektiği anlamına gelir. Sık Microsoft uygulamalarını kullanan biriyseniz Microsoft 365 bu süreçte ihtiyaçlarınızı görecek hizmet tabanlarından biridir. Eğer ki çok sık Microsoft uygulamalarını kullanmıyorsanız maliyetsiz olan Office 2021 hizmet tabanını satın almak yeterli olacaktır.

Office 2021 Veya Microsoft 365 Birbirinden Ayıran Temel Özellikler

2 hizmet tabanını birbirinden ayıran birçok temel özellik bulunuyor. Temel özelliklerin başında güncelleme faktörü geliyor. Microsoft 365 sürekli olarak belirli aralıklarla güncelleme almaktadır.

Bu durumda yenilikçi özelliklerden faydalanmanız da önemli rol oynar. Yenilikçi özelliklere sahip olması Microsoft 365 hizmet tabanının sık tercih edilmesinde önemli rol oynuyor. Temel özellikler kapsamında aynı zamanda gizlilik faktörü de bu süreçte önemli bir süreç olarak öne çıkmaktadır.

Microsoft 365 bulut tabanlı bir hizmet tabanıdır. Bu durumda ek depolama ve gizlilik konusunda ekstra avantajlar sağlar. Office 2021 tek seferlik satın alınırken, Microsoft 365 ise bu süreçte her yıl abonelik satın alınması gerektirir.