Office 365 İle 2021’in Farkı | Win 10 key, Windows 11 fiyat, Office 365 PintiPin
Anasayfa / Blog / Office 365 İle 2021'in Farkı Nedir?

Office 365 İle 2021'in Farkı Nedir?

Okuma süresi Okuma süresi : 6

Microsoft Corporation tarafından üretilmiş olan office 365 ile 2021'in farkı ofis uygulamalarını seçme konusunda yardımcı olur. Gerek bireyler gerekse kurumlar iki farklı ürünün aralarındaki farkları öğrenerek çalışma durumlarına uygun ürünü edinirler. Bu nedenle iki ofis uygulaması sürümünün farklarını ayrıntılı olarak açıklamaya çalışacağız.

Office 365 Ve Office 2021’in Farkları Nelerdir?

Office 365 ve Office 2021 uygulamaları aynı firma tarafından üretilmiş olmalarına rağmen birbirlerinden farklı özellikleri bulundurur.

İki uygulamanın farklarını şu gruplarda incelemek gerekir;

  • Çıkış tarihi
  • Yükleme sayısı
  • Kullanılan cihaz
  • Kullanım alanı
  • Teknik hizmet
  • Program içeriği
  • Yükseltme işlemi
  • İnternet bağlantısı kullanımı
  • Ücret

Bu uygulamaları edinmek isteyen kişilerin farkları incelemeleri ve uygulamanın kendilerine maksimum fayda sağlayacak sürümünü edinmeleri gerekir. Bu aşamada programların görselleri hakkında da inceleme yapmaları uygulamaları kullanma konusunda fikir edinmelerine yardımcı olur.

Çıkış Tarihi Farkı

İki uygulamanın arasındaki farkların ilki çıkış tarihleri üzerinedir. Office 365 uygulaması Microsoft tarafından 28 Haziran 2011 tarihinde yayınlanmıştır. Bu uygulama 21 Nisan 2020 tarihine kadar bu isimle kullanılmıştır. Ancak bu tarihten sonra firmanın aldığı kararla uygulamanın ismi Microsoft 365 olmuştur.

Yükleme Sayısı Farkı

Office 365 ile Office 2021 yükleme sayısı yönünden aralarında fark vardır. Kullanıcılar Office 2021 satın aldıktan sonra 1 kere yükleme yapabilirler. Bu yüklemenin uygulama kaldırılana kadar bilgisayar ya da Mac cihazlarda kalması mümkündür.

Office 365 uygulaması abonelik uygulamasına bağlı olarak sunulur. Buna bağlı olarak kullanıcıların ürünü abonelik sonunda yenilemeleri mümkündür. Bu da yükleme sayısının birden fazla olmasını sağlar. Yükleme işlemini sağlayan abonelikler ise tercihe göre aylık ya da yıllık şeklinde görülür.

Kullanılan Cihaz Sayısı Farkı

Kullanılan cihaz sayısı Office 365 ile Office 2021 uygulamasının farklarından birini oluşturur. Office 2021 uygulaması yalnızca 1 cihazda kullanılacak şekilde satın alınır. Buna bağlı olarak programın alınıp başka bilgisayara yüklenmesi ve kullanılması mümkün olmaz.

Ayrıca ilk yüklendiği bilgisayara format atılması durumunda kullanım süresi tamamlanmış olur. Bu ürün ayrıca yalnızca mac veya bilgisayar için uygun olan bir üründür. Office 365 uygulamasının abonelik sonrasında 5 ayrı cihazda kullanılması mümkündür. Bu cihazlar abone sahibi üzerinden uygulamanın tüm özelliklerinden yararlanırlar.

Office 365 uygulamasının kullanılabileceği cihazlar ise tablet, pc, telefon ve mac gibi cihazlardır. Abonelik süresi sonuna kadar bu cihazlardan oluşan 5 ayrı cihazda kullanım imkanı vardır. Ayrıca her cihaz sahibinin kendi içinde 5 cihaza uygulamayı kullandırma imkanı vardır.

Kullanım Alanı Farkı

Office 2021 programı bireysel kullanımlar için idealdir. Satın alınan ürünü tek kişi kullanabildiğinden paylaşım imkanı yoktur. Ancak evlerde veya iş yerlerinde tek kişinin kullanım ihtiyacı olduğu durumlarda ideal bir durumdur. Office 365 program hem ticari hem de bireysel kullanımlar için uygundur.

Okullar, kurumlar ve işletmeler tarafından kullanılır. Bu durumda 1 kişinin aldığı abonelik sayesinde işletmenin veya kurumun büyük bir bölümünün aynı abonelikle Office 365 kullanması mümkün olur. Evlerde kişisel bilgisayar için de edinilmesi mümkündür.

Teknik Hizmet Farkı

Bilgisayar programlarında kullanıcılara büyük kolaylık sağlayan teknik hizmetler iki sürümde farklılık oluşturur. Office 2021 uygulaması tek kullanımlık olduğu için kişilerin yalnızca ürünü yükleme esnasında teknik hizmet almaları mümkündür. Ürünün yüklenmesi tamamlandıktan sonra yaşanan sorunlar için teknik destek hizmeti alınamaz.

Office 365 yükleme ve yükleme sonrasında teknik hizmet alınması mümkündür. Böylelikle programın çalışmaması, hata vermesi veya merak edilen sorular konusunda teknik hizmet alınır. Bu uygulamanın abonelik süresi tamamlanana kadar teknik destekten yararlanılması mümkün olur.

Program İçeriği Farkı

Office 365 ile Office 2021 uygulamalarında program içerikleri önemli bir fark oluşturur. Office 365 satın alındığında tüm Office araçlarının edinilmesi ve abonelik tamamlanana kadar kullanılması mümkün olur.

Ancak Office 2021 uygulamasında kullanılabilecek programlar sınırlıdır. Bu programlar ise Outlook, Word, Powerpoint ve Excel programları olur. Bu durumda Microsoft Office içerisinde bulunan ve alınan pakete dahil olmayan ofis uygulamalarını yeniden edinmek gerekir.

Office 2021 satın alınma işleminde ihtiyaç duyulacak uygulamanın seçilmesi mümkündür. Böylelikle abonelik seçilen uygulama içinde sağlanır. Böylelikle tek seferlik olarak istenen üründe kullanılmaya başlanır.

Yükseltme İşlemi Farkı

Yükseltme konusu Office 365 ile 2021 arasında fark oluşturan bir durumdur. Office 2021 uygulaması tek seferlik alım ile kullanıldığından yükseltme işlemi alınan uygulama üzerinde yapılmaz. Bunun yerine yeni çıkan sürüm satın alınarak cihaza yüklenip kullanılmaya başlar.

Office 365 aboneliğe dayanan bir uygulama olduğu için yükseltme işleminin yapılması mümkündür. Bunun için güncellemelerin alınması yeterlidir. Abonelik boyunca son güncellemelere kadar olan office uygulaması güncellemeleri alınmaya devam eder.

İnternet Bağlantısı Kullanımı Farkı

Office 2021 ile Office 365 farkları arasında internet bağlantısı konusu dikkat çeker. Her iki uygulama içinde internet bağlantısı zorunluluğu bulunmaz. Ancak Office 365 uygulamasını edinen kişilerin uygulamayı verimli kullanmak için 1 ay sonunda internet bağlantısını açarak kullanmaları gerekir.

Böylelikle yeni 1 ay boyunca Office 365 uygulamanın internetsiz kullanımı mümkündür. Office 2021 internet bağlantısına ihtiyaç duyulmaz. Ürünün kurulumu içinde internet bağlantısının kullanılmaması mümkündür. Bunun içinse iso dosyasını kullanmak ve bu sayede kurulum yapmak gerekir.

Ücret Farkı

Ücret Office 2021 ve 365 arasında önemli bir fark oluşturur. Office 2021 programının ömürlük alındığını söylemek mümkündür. Bu nedenle program için tek ücret ödenir. Bu ücret ise abonelik temelli uygulamalara oranla fazladır.

Office 365 uygulamasının kullanılması için abonelik yolunun kullanılması gerekir. Yıllık veya aylık abonelik ücretleri uygulamanın kullanım ihtiyacına göre belirlenir. Özellikle yıllık ödeme yapıldığında abonelik yenileme işlemleri için yapılan harcamanın azalması sağlanır. Çünkü aylık aboneliklerde bir sonraki ayda fiyatın artması durumuyla karşılaşmak mümkündür.