Office 365 Programları Nelerdir? | Win 10 key, Windows 11 fiyat, Office 365 PintiPin
Anasayfa / Blog / Office 365 Programları Nelerdir?

Office 365 Programları Nelerdir?

Okuma süresi Okuma süresi : 6

İşletmeler, eğitim kurumları ve bireyler Microsoft imzasını taşıyan Office 365 programları kullanırlar. Bu programlar sayesinde belgelerine istedikleri yerden ulaşırlar. Çalışmaların verimli olmasına yardımcı olan bu programların kullanım oranı her geçen artış gösterir. Bu nedenle programları detaylarıyla inceleyeceğiz.

Office 365 Nedir?

Microsoft şirketinin ofis yazılımlarının abonelik yoluyla kullanılmasını sağlamak için hazırladığı ofis yazılımı paketine Office 365 denir. Bu yazılımda yer alan programlar 2011 yılından beri iş, eğitim ve bireysel kullanımlar için tercih edilir.

Zaman içerisinde yapılan çalışmalar sayesinde günümüzde programlar bulut altyapısı kullanılarak hazırlanmıştır. Bu sayede bu yazılımı edinen kişiler ofis yazılımlarıyla çalışmalarını istedikleri yerde yapma ve belgelerine erişme imkanı taşırlar.

Office 365 Hangi Programları İçeriyor?

Microsoft’un çıkardığı Office 365 bir tür ofis yazılım paketidir. Bu nedenle içerisinde birden fazla ofis programı hazır halde bulunur. Abonelik oluşturan kişilerin paket içeriğinde bulunan tüm programları kullanma imkanı vardır.

Office 365 programları şunlardır;

  • Word
  • Excel
  • Outlook
  • PowerPoint
  • Access
  • OneDrive
  • Publisher
  • Teams
  • Planner
  • OneNote

Bu programlar içerisinde yer alan Publisher ve Access yalnızca bilgisayar üzerinde kullanılabilen programlardır. Kalan programların hem pc hem de mobil cihazlar üzerinden de kullanılması mümkündür.

Word

Office 365 içerisinde yer alan programlardan birisi Word programıdır. Word kullanıcıların metin yazıları hazırlamasını sağlayan bir programdır. Klasik metin (kelime işlemci) programlarına oranla daha geliştirilmiştir. Bunu da gelişmiş dil seçenekleri, yazı tipleri, simgeler, dil bilgisi, şablon ve çıkartma seçenekleri ile sağlamıştır.

Word üzerinde dil bilgisi ve yazı denetleyicisi bulunduğu için yapılan yazım yanlışları gösterilir. Böylelikle kolaylıkla belgenin düzenlenmesi sağlanır. Bu sayede iş dünyasında ihtiyaç duyulan profesyonel özellikli metin belgelerinin kullanılması sağlanır.

Word’de hazırlanan belgeler ise Office 365 alt yapısı sayesinde her yerden görüntülenerek kullanılabilir. Bu programın en önemli özelliği Office 365 içerisinde en çok kullanılan programların başında geliyor olmasıdır.

Excel

Office 365 programlarından olan Excel kullanıcıların hesap yapmalarını, tablo hazırlamaları ve grafik oluşturmalarını sağlar. Bu programın özellikleri sayesinde hem bireysel olarak hem de iş hayatında kullanılması mümkündür.

Excel kullanıcıların iş dünyasındaki verilerin incelemesine ve verilerine dayanarak tablolar oluşturmasına imkan tanır. Ayrıca program formül yapısı sayesinde hesaplamaların doğru şekilde yapılmasına yardımcı olur.

Böylelikle iş dünyasında hesaplama konusunda kişilerin birikim yapmalarına gerek kalmaz. Programın bulut depolama alanının bulunması sayesinde hesaplara ait dosyalar programda abonelik süresince depolanır.

Outlook

Office 365 programlarının üçüncüsü Outlook isimli programdır. Bu program sayesinde eposta gönderimi ve alımı yapılır. Ayrıca gönderilen veya alınan epostaların programlı şekilde yönetilmesi sağlanır. Böylelikle gerektiği zamanlarda gönderilmesi gereken epostaların gönderimi aksamaz.

Outlook programı ayrıca işletmelerde kişilerin toplantı planlamalarına yardımcı olur. Böylelikle toplantıların zamanında düzenlenmesi ve katılım sağlanması mümkün olur. Ayrıca planlama yapıldığı için toplantıların aksaması gibi olumsuzluklar yaşanmaz. Eposta takibinin ise program sayesinde istenilen yerden yapılması mümkün olur.

PowerPoint

Office 365 programlarından olan PowerPoint kullanıcıların etkileyici sunum hazırlamaları amacıyla hazırlanmış bir programdır. Kişiler sunumlarını kendileri sıfırdan hazırlayabilecekleri gibi program içeriğinden de yararlanabilirler.

Programın içeriğinde yer alan efektler, şablonlar, 3B nesneleri, resimler, animasyonlar, ses dosyaları ve videolar sayesinde başarılı sunumlar hazırlanır. Ayrıca sunumlara istenen müziğin eklenmesi ve hazırlanan sununun daha dikkat çekici olması sağlanır.

PowerPoint programını kullanmayı düşünen kişilerin ev veya iş için hazırlanan paketlere abone olmaları gerekir. Bu sayede paket içeriklerine göre programı abonelik süreleri boyunca kullanmaları mümkün olur.

Access

Office 365 programlarından birisi de Access ismini alan programdır. Bu program yalnızca PC için hazırlanmıştır ve bilgisayar kullanıcıları tarafından satın alınır. Bu programın işlevi veri tabanı oluşturulmasını sağlamaktır. Program sayesinde oluşturulan veri tabanları ise kapsamlı değil basit yapılı veri tabanları olur.

Access programı içerisinde hazır şablonlar bulunur ve bu şablonlar sayesinde kullanıcıların hızlı şekilde veri tabanı hazırlamaları kolaylaşır. Bu sayede kod yazmalarına da gerek kalmaz. Bunun dışında Access programının kod yazımı yaparak gelişmiş şekilde kullanılması da mümkündür. Bunun için bireylerin programcılık bilgilerinin olması gerekir.

OneDrive

Bulut alt yapılı Office 365 programlarından biri OneDrive programıdır. Bu program verilerin saklanması ve paylaşılması için geliştirilmiştir. Böylelikle verilerin online ortamda kullanılması ve üzerinde çalışması mümkün olur. İş dünyası için hazırlanan bu program okullar tarafından da tercih edilir. İş veya eğitimle ilgili dosyaların yüklenerek kullanıcılara ulaşması OneDrive ile sağlanır.

Bulut depolama hizmeti olarak anılan OneDrive belirlenen depolama alanı ölçüsünde verilerin saklanmasına imkan tanır. Maksimum veri depolama alanı ise 1 Terabayt boyutundadır.

Publisher

Office 365 programlarından birisi Publisher ismini alır. Bu program sayesinde pankart, afiş, kutlama kartı, kartvizit, etiket, şablon ve broşürler hazırlanır. Özellikle pazarlama sektörü tarafından yaygın kullanılan programdır.

Tasarlanan kartvizit, afiş veya etiket gibi içerikler program üzerinden yayınlanabilir. Bu sayede daha az maliyetin harcanması sağlanır. Bu program yalnız bilgisayar için hazırlanmış olan programdır.

Teams

Office 365 programlarından olan Teams ayrıca Microsoft Teams ismiyle de anılır. Bu program toplantı düzenleme, not tutma, video konferans düzenleme ve sohbet etme amacıyla kullanılır. Ekip çalışmaları için ideal olan program sayesinde tüm çalışanların online şekilde toplantıda yer almaları sağlanır.

Teams programı iş dünyasında uzaktan çalışma için avantaj sağlarken eğitim dünyasında ise uzaktan eğitim için avantajlıdır. Bu programın 53 dil seçeneğinin bulunması sayesinde uluslararası toplantılar ve konferanslar için de kullanılması mümkündür.

Planner

Office 365 içerisinde yer alan programlardan birisi Planner isimli programdır. Bu program sayesinde iş dünyasında planlamaların kolaylıkla yapılması mümkündür. Planner sayesinde çalışanlara görev dağıtımı yapılır ve görevlerin yerine getirilme durumu takip edilebilir. Yöneticiler için ideal olan ofis programlarından biridir.

OneNote

Office 365 içerisinde bulunan programlar arasında OneNote programı yer alır. OneNote kolay not tutma, notları düzenleme, notları arşivleme, notlara etiket ekleme ve notlara görsel içerik ekleme amacıyla kullanılan bir programdır.

İş hayatında çok sık not alması gereken kişiler tarafından OneNote programının kullanılması mümkündür. Notlar çevrimiçi veya çevrimdışı görüntülenebildiği için ihtiyaç halinde erişilerek yararlanılabilir.