Office 365 Süresi Doldu Ne Yapmalıyım? | Win 10 key, Windows 11 fiyat, Office 365 PintiPin
Anasayfa / Blog / Office 365 Süresi Doldu Ne Yapmalıyım?

Office 365 Süresi Doldu Ne Yapmalıyım?

Okuma süresi Okuma süresi : 6

Office 365 aboneliğinin süresi dolan kişiler office 365 süresi doldu ne yapmalıyım? Sorularını soruyorlar. Sürenin dolması veya iptal etme kararı vermeniz sonucunda Office 365 aboneliğiniz biterse aboneliğin tamamen kapatılmasından ya da yetkisinin sonra ermesinden önce Office 365 hizmetleriyle uygulama ve müşteri verilerine erişim sağlamanız birkaç aşamadan geçer. Bu aşamaları bildiğiniz zaman kısa bir süre içinde aboneliğinizi tekrar aktif bir konuma getirebilirsiniz.

Aboneliğim Bitmek Üzereyse Hangi Seçeneklerden Yararlanabilirim?

Aboneliğiniz aktif durumdayken, siz ve son kullanıcıların verilerine e-posta veya OneDrive gibi Office 365 hizmetlerine ve uygulamalarına erişiminiz bulunur.

Office 365 yöneticisi olarak, aboneliğinizin bitmesine az kala e-posta ile ve Office 365 yönetim merkezinde bazı bildirimleri alırsınız.

Aboneliğiniz tamamen sona ermeden önce yapabileceğiniz bazı şeyler vardır onlar ise şunlardır;

  • Aboneliği yenileyin
  • Abonelik sürenizi doldurun
  • Aboneliği süresi dolmadan iptal edin

Bütün bu adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz.

Aboneliğinizi Yenileyin

Otomatik yenileme aktifse eğer, aboneliği yenilemek için bir şeyler yapmanıza gerek yoktur. Abonelik, otomatik yenilenme tarihinde otomatik olarak yenilenir. Geçerli ödeme sıklığınıza bağlı bir şekilde bir aylık veya yıllık olarak ödemelendirilirsiniz. Eğer otomatik yenilemeyi kapattıysanız tekrar açabilirsiniz.

Ön ödemeli ve bir yıllık aboneliğe sahip olan Open Volume Lisansına sahip biriyseniz, iş ortağına başvuru yapıp yenileme için bir ürün anahtarı satın alabilirsiniz. Aldığınız anahtarı Toplu Lisans Hizmet Merkezi’nde aktif hale getirmek için size e-posta ile yapılması gereken bazı adımlar gönderilir.

Abonelik Sürenizi Doldurmaya Çalışın

Ödemelerinizi kredi kartı veya fatura ile ödeme yapıyor, abonelik yenilemek istiyorsanız, otomatik yenilemeyi kapalı tutun. Bitiş tarihi geldiği zaman abonelik de sona erer. Sonrasında bütün ilgili e-posta bildirimlerini yok sayabilirsiniz.

İş ortağı ile birlikte çalışan Open Volume Lisansı müşterileriyseniz yenileme için bir şey yapmadan abonelik süresinin sona ermesini bekleyebilirsiniz.

Office 365 Aboneliğimin Süresi Dolduktan Sonra Neler Olur?

Aboneliğin bitmesine izin verdiğiniz taktirde tamamen silinmeden önce bazı adımlardan geçer. Bu Office 365 yöneticisi olarak size, hizmetlerden yararlanmak istiyorsanız yeniden aktifleştirme için ya da tekrar abone olmak istemediğinize karar verdiyseniz verileri yedeklemek için size zamandan kazandırır.

Office 365 Aboneliğini İptal Ederseniz Ne Olur?

Abonelik bitiş tarihi gelmeden aboneliği sonlandırırsanız erken sonlandırma ücreti ödersiniz. Abonelik bitiş tarihi gelmeden Office 365 aboneliğini bitirirseniz aboneliğinizin süre dolma evresine başlarsınız.

Bunun sonucunda da Office 365 aboneliğiniz direkt olarak devre dışı olur. Bu evre çoğu ülkede 90 gün boyunca sürer. Bu yüzden iptal etmeden önce verileri yedeklemeniz gerekir. Ama aboneliğiniz devre dışındayken yönetici olarak kuruluşun verilerine ulaşabilir bunları yedeklemeye başlayabilirsiniz.

Office 365 Aboneliğimin Abonelik Süresi Ortasında Devre Dışı Olursa Ne Olur?

Fatura ödenmesi gerçekleşmezse aboneliğiniz aboneliğin ortasında microsoft tarafından iptal edilir. Böyle olduğu zaman abonelikler bölümünde iptal edildi yazısıyla karşılaşırsınız. Aboneliğiniz iptal edildiği zaman yönetici olarak oturum açabilirsiniz.

Tekrardan office 365 yönetim merkezine erişim sağlayabilirsiniz. Ama siz ve kullanıcılarınız verilere veya e-posta gibi hizmetlere ulaşım sağlayamazsınız. Yeniden aktif hale getirdiğiniz zaman word ve excel gibi office 365 uygulamaları okunmaya başlar.

Office 365 Deneme Süreniz Biterse Ne Olur?

Deneme süreniz sona erdiği zaman yetkisiz kullanım süresi devreye girer. Office 365’i satın almak için size 1 aylık süre verilir. Deneme aboneliğini ücretli aboneliğe dönüştürmek için

  • Deneme süresi uzatın.
  • Denemeyi sona erdirin veya süreyi doldurun.

Şimdi bunları nasıl yapacağınıza bakalım.

Deneme Süresini Uzatın

Office 365’i incelemek için daha fazla zamana mı ihtiyaç duyuyorsunuz? Böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunuz zaman deneme süresini uzatabilirsiniz.

Denemeyi Sona Erdirin Ya Da Sürenin Bitmesini Bekleyin

Eğer Office 365’i satın almak istemezseniz deneme süresinin sona ermesini bekleyebilirsiniz. Bununla birlikte denemeyi iptal de edebilirsiniz. Ancak bunu yaparken saklamak istediğiniz verileri de yedeklemeyi kesinlikle unutmamanız gerekir. 30 günlük süre dolunca, kısa bir sürede deneme hesabı bilgileriniz ve bununla bütün verileriniz kalıcı olarak silinir.

Office 365 Nedir?

Microsoft tarafından ortaya çıkarılan Office 365 evde ve iş yerinde hatta okullarda bile kullanılıyor. Günlük dokümantasyon ve kurumsal veri işlemlerinde Office 365 programları işimizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Word, Excel, PowerPoint, Acces ve diğer ofis uygulamalarını içinde barındıran Office 365 bütün bir dokümantasyon kontrolünü sağlıyor.

Office 365 sayesinde belgelerinizi, masaüstünden Windows, Mac ve Android üzerinden gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca düzenleme yapıp paylaşım da yapabilirsiniz. Bütün Microsoft ürünlerinde olduğu gibi Office 365 yazılımlarına sahip olmak için öncelikle bir Microsoft hesabı açmanız gerekiyor.

Office 365 sayesinde gündelik iş akışınızı düzenli bir hale getirebilirsiniz. Word, Excel, PowerPoint gibi bütün Office yazılımları çevrimiçi bir şekilde oluşturulabiliyor. Böyle olmasının avantajı, birçok kişinin hemen bu güncellenmiş dokümanlara ulaşabilmesinden kaynaklanıyor.

Office 365 sayesinde bütün dokümanları ve güncellemeleri oldukça güvenli bir ortamda paylaşabilirsiniz. Office 365’in sahip olduğu bu güvenlik seçenekleri, farklı protokollerde kullanıcı tarafından ayarlanması yapılabiliyor. Bununla birlikte Office 365 yazılımları sürekli olarak güncelliğini koruyor.

Bileşenlerin güvenlik ve kod altyapı yeniliği hızlı bir şekilde fark ediliyor ve sessiz bir şekilde güncelleme başlıyor. Bu sayede kullanıcı da sürüm takip etmek zorunda kalmıyor. Kısacası Microsoft tarafından ortaya çıkarılan Office 365 her yaştan herkesin işini kolay bir şekilde halletmeye yarayan bir yazılım olarak adından söz ettirmeyi başarıyor. Office 365 programları öğrencilerin, çalışanların ve daha çok sayıdaki insan grubunun işine yaradığı için bu programlar milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.